Liderul PSD a mai declarat că „Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord fără să aibă informații foarte serioase”, făcând referire la acordul atomic cu Iranul.
Dragnea a catalogat drept „posibil pripite” reacțiile critice din partea puterilor europene, precum Marea Britanie, Franța și Germania.
„Situația din Orientul Mijlociu este (…) complexă. Unii (o) cunosc în totalitate, alții cred că o cunosc, iar alții nu o înțeleg”, a apreciat Dragnea.
Politicianul român a insistat că partidul pe care îl conduce este „eurofil” și susține conceptul Uniunii Europene.
Dragnea a mai adăugat că România și alte țări membre din Europa de Est sunt „îngrijorate și preocupate” de o Europă „cu două viteze”, care lasă în urmă statele mai sărace, în timp ce națiunile mai bogate au parte de beneficii.
Totodată, liderul PSD a afirmat românii nu ar trebui să uite de beneficiile și fondurile primite ca urmare a apartenenței la UE.
„În același timp, pentru noi este important ca principiul coeziunii” să fie respectat, iar „diferențele de dezvoltare să nu se accentueze, ci să se diminueze”, a completat Dragnea.
Notând faptul că frontiera de est a României este și granița orientală a Uniunii Europene, Dragnea a îndemnat NATO să sporească securitatea în regiune și să considere Marea Neagră drept „o zonă de importanță strategică maximă”.